A cégarculat és a nyomtatás minősége

Egy cég arculatának fontos része a vizuális megjelenés, a logók a névjegyeken, borítékokon, levélpapíron, honlapon, számlákon, hirdetésekben, a megfelelő színek, betűtípusok egységes használata. Mindez feladatokat ró a cég nyomtatóira is. Sok hibalehetőség adódik, amelyeket érdemes előregondolkodással, az eszközök és kellékanyagok gondos megválasztásával kiküszöbölni.

A cégarculat és a nyomtatás minősége

Minőségi festékekkel

Fontos például, hogy az ügyfeleknek szóló reklámokat, ajánlatokat megfelelő festékkel nyomtassuk. Ha érintésre, esetleg egy kis nedvességre elmaszatolódik, olvashatatlanná válik, az nem jó. Olyan papírt használjunk nyomtatáshoz, amely sima marad, ne hullámosodjék meg a nyomtatási hőtől. Egy szerződést három év múlva is lehet, hogy át kell nézni, ne fakuljon ki addigra a szöveg. Érdemes a gyártók által biztosított festékanyagokat használni, egyrészt a magasabb minőség miatt, másrészt azért, mert a nemkompatibilis festékek könnyen meghibásodást is okozhatnak a készülékben, és a javítás idő- és költségigényes.

Kényelmi és extra funkciók

A különféle irodatechnikai eszközök, köztük a lézernyomtatók, számos kényelmi és extra funkcióval is segítik a munkát. A titkosított nyomtatás funkcióra, amikor külön kód kell a nyomtatás elindulásához, szükség lehet például bizalmas szerződések nyomtatásakor, esetleg orvosi leletek, receptek nyomtatásakor. Az okostelefonok, tabletek operációs rendszereitől érkező nyomtatási parancsokat is értelmeznie kell tudni egy sokoldalú nyomtatónak, a vezeték nélküli átvitel ugyancsak lényeges része a kényelemnek és gyorsaságnak. Erre már a vásárláskor figyelni kell! Ma már mindenki számára fontos a felhő alapú nyomtatás, hogy a felhőszolgáltatásokban elhelyezett anyagok kinyomtatását bárhonnan kezdeményezni lehessen.


Kaleidoszkóp, Lézernyomtatók
Dátum: 2020-02-10
Programozás könyv
PR kategóriák