A hűtőkamra ajtó kialakítása

A hűtőkamrák építésekor az egyik legfontosabb feladat az ajtó kialakítása. Ahogy a kamra falainak kialakításakor, úgy az ajtóépítéskor is nagy hangsúly van a minőségen és az időtállóságon. A rendszer csak abban az esetben fog az igényeknek megfelelően működni, ha minden részletében tökéletes lesz és megfelel az előírásoknak.

A hűtőkamra ajtó kialakítása

Mire érdemes figyelni?

A hűtőkamra kivitelezésekor elengedhetetlen, hogy az ajtó is magas minőségű alapanyagokból épüljön fel és a szigetelése körültekintően legyen megoldva. Erre a hőveszteségek csökkentése és a gazdaságos működtetés miatt van szükség. Zárt helyzetben az ajtókerettel és a padlóval is biztosítva legyen a tömör, hézag nélküli zárás. A szabad keresztmetszetet úgy érdemes megválasztani, hogy az áru mozgatása ne ütközzön akadályokba. Lehetőség van olyan ajtó kialakítására is, amit nem manuálisan, hanem géppel mozgatunk. Ez esetben is nagyon fontos, hogy biztosítva legyen a biztonságos, balesetmentes működés. A szerkezetnek belülről is nyithatónak kell lennie, nehogy valaki véletlenül bent ragadjon a kamrában.

Egyéb tudnivalók

A hűtőkamra ajtók általában standard kivitelben készülő nyílóajtók, amik a hűtési igényeknek megfelelően készülnek. Jellemzően műanyag burkolattal, kulccsal zárható kivitelben kerülnek kialakításra, belülről pedig vésznyitóval vannak felszerelve. Az ajtókeretek az esetek nagy részében rozsdamentes U-profil tokszerkezetek. Mélyhűtők esetében ez annyiban változik, hogy a keret hőhídmentes fűtött tokszerkezetből áll. A hűtőkamra kivitelezésekor az utolsó lépés egyike az ajtó felszerelése, a panelcsatlakozások tömítése, majd az íves szegők felhelyezése. A tervezést és a kivitelezést is érdemes olyan szakemberre bízni, aki a magyar és az EU által támasztott higiéniai és műszaki követelmények pontos betartásával dolgozik.

Bővebb információ: frigoprofil.hu


Tippek, Hűtőkamra
Dátum: 2021-03-19
Programozás könyv
PR kategóriák