A mai gyerek nem ismerik az analóg órát?

Az rendben van, hogy fejlődik a technika és sorra jelennek meg a régi megoldásoknál modernebb eszközök, amik idővel átveszik a helyüket. De azért az már egy kicsit túlzás, hogy a mai gyerekek nem tudják leolvasni az analóg óráról a pontos időt az Egyesült Királyságban.

A mai gyerek nem ismerik az analóg órát?

Szegény gyerekek?

Egyre többet hallani azt, hogy a gyerekek túl vannak terhelve és nem tudják teljesíteni a rájuk bízott feladatokat. Sok a tantárgy, sok az óra és nincs idejük semmire. Annak idején szerintem mi sem voltunk másképp (mai felnőttek), mégis itt vagyunk. Ez az egész nyilván megosztja az embereket, van, aki szerint igaz, van, aki szerint nem.

Sok hírportál foglalkozott a témával, és eléggé megosztóan hozták le ezt a cikket. A mai gyerekek inkább a számítógépekről és a mobiltelefonokról olvassák le az időt, nem pedig a hagyományos fali órákról. Ebből adódóan nem mindenki képes az idő leolvasására, így a vizsgákon lecserélik ezeket az órákat digitális változatokra, hogy emiatt ne kerüljön senki hátrányba. Továbbá nem csak az órát nem ismerik, de kézzel írni is egyre nehezebben tanulnak meg, hiszen ezt a tevékenységet is inkább a gépeken és a telefonokon végzik.

Azért érdemes ezen elgondolkodni, merre megy a világ. Az rendben van, hogy rohan a világ, de hova? A saját vesztébe? Olyan dolgokat hagynak el, amik fontosak. Az nem lehet mentség, hogy nehéz megtanulni írni és nehéz leolvasni az órát. Hát arra van az iskola, hogy megtanítsa. A nehéz dolgok elől nem elmenekülni kell, hanem megoldani. Erre kellene megtanítani a gyerekeket az iskolában.


Kaleidoszkóp, Hírportál
Dátum: 2019-03-29
Programozás könyv
PR kategóriák