Alkotó játékokra is jusson idő

A mai gyerekek sajnos túl sok időt töltenek a televízió, a számítógép és az okostelefon képernyője előtt, ami egyáltalán nem kreatív tevékenység. A szülőknek ezért oda kell figyelniük arra, hogy olyan játékokkal is foglalkozzanak, amelyek a kézügyességüket, az alkotóképességüket fejlesztik.

Alkotó játékokra is jusson idő

A gyurmázástól a hímzésig

A gyurmázás például olyan kreatív játék, amelyet már egészen kicsi korában játszhat a gyerek, természetesen csak megfelelő minőségű anyaggal, és közben fejleszti a képzelőerejét, a szem-kéz mozgáskoordinációt, erősíti az apró kezek izmait. Az óvodások szeretnek festeni, rajzolni, matricás füzetekbe ragasztgatni. A növekvő kislányoknak lehet már gyöngyöket, fonalat és tűt adni a kezükbe, és megtanulhatják a hímzést, a gyöngyfűzést, amivel szépséges és maradandó ajándékokat is tudnak készíteni az ügyesebbek. Az origami készletek is sok gyermek kedvencei. A szerelős játékokat fiúknak ajánlják, de a kislányok közül is sokan szívesen összerakosgatják a különböző fa-maketteket, összeszögelik a mozaik-kirakókat.

Széles a választék

Hihetetlenül sokféle kreatív játék van manapság a játékboltok polcain, érdekes, újfajta alkotó technikák is népszerűek lettek. A mozaikszettek, a karcképkészítők, a homokképek, csillámképek, a kaparós képek, a nyomdajátékok, a ledes képkészletek számtalan variációban megvásárolhatók. Fontos, hogy a szülő a gyermek korának, tudásának és ügyességének megfelelő játékot válasszon, mert így juttathatja csemetéjét sikerélményhez, így ismerkedik meg a kicsi az elmélyült alkotás örömével. A rajzolás, festés, hímzés, hajtogatás bármelyik életkorban örömet okoz, még felnőtteknek is! A végeredményben, az elkészült alkotásban ott a “művész” szíve-lelke is.


Kaleidoszkóp, Kreatív játék
Dátum: 2020-02-09
Programozás könyv
PR kategóriák