Az óraátállítás megkeveri a vállalkozókat

A vállalkozók többsége nem szereti az óraátállítást, mert felborul a napi rutin, és pár napig nem képesek belerázódni az új időszámításba. De ez nem csak a vállalkozókra igaz, hanem majdnem minden emberre. Éppen ezért nemrégiben úgy határozott az Európai Parlament, hogy eltörlik az óraátállítást.

Az óraátállítás megkeveri a vállalkozókat

Az EP úgy döntött, hogy eltörli az óraátállítást

2021-től ez már a múlté lesz, hiszen a parlament leszavazta ezt a mindenki számára idegesítő szokást. Az országok választhatnak, hogy melyik időszámítást (nyári vagy téli) szeretnék alapértelmezettnek. Azok az uniós tagállamok, amelyek a nyári időszámítás szerint szeretnék mérni az időt, legutoljára 2021. március utolsó vasárnapján válthatnak nyári időszámításra. A téli időszámítást választó országok utolsó váltása a téli időszámításra 2021. október utolsó vasárnapján történhet meg.

Nemrégiben az egyik legnépszerűbb vállalkozói blog szerkesztőjével beszélgettünk, és ő is bevallotta nekünk, hogy az átállás másnapján késve érkezett a munkába, és a munkahelyen át nem állított órák miatt késve érkezett egy fontos megbeszélésre is. Természetesen ezekben a napokban mások is elnézőbbek egy ilyen indok hallatán, de akkor is kellemetlen a dolog. Jobb lesz mindenkinek, ha megszűnik ez a régi szokás. A magyarok nagy része eltörölné a téli időszámítást, és a nyári mellett tenné le a voksát.

Az óraátállítási szokás alapja, hogy a tavaszi és őszi napéjegyenlőség között a nappalok hosszabbak, mint az éjszakák. Amennyiben a nap által sugárzott fény majdnem egybeesik a lakosság ébrenlétével, kevesebb lehet a világításra elhasznált villamos energia mennyisége. Ezáltal elég sok energia és pénz takarítható meg. Ma ez már nem igaz, hiszen rengeteg az elektromos kütyü, és az átállás több kárt okoz, mint amennyit nyernénk vele.


Kaleidoszkóp, Vállalkozói blog
Dátum: 2019-03-15
Programozás könyv
PR kategóriák