Esküvői helyszín

Esküvőre készülve a legfontosabb szempont a szervezésben a helyszín kiválasztása. Ennek eldöntésében sok szempontot kell átvizsgálni.

Esküvői helyszín

Templom vagy házasságkötő terem?

Első szempontnak azt kell átgondolnia a fiatal párnak, hogy fontos-e számukra a templomi esküvő. Ha igen, akkor a lehetőségeik közül ki kell választani, ami a legjob számukra. Eshet a választás arra a templomra, ahová kötődnek, vagy ami a közelükben van, vagy azt szemelik ki, ami a lakodalom vagy vacsora helyszínéhez van közel. Ha nem akarnak egyházi esküvőt, akkor a násznép létszámától függően kell dönteniük kicsi vagy nagyobb terem között.

Felmerülhet egyes pároknál az esküvői helyszínek kiválasztásakor a szabadtéri helyszín is. Itt is figyelni kell a létszámra, a megközelíthetőségre, hogy mennyire lehet ott az elegáns ruhákban közlekedni, hogy alkalmas-e esetleg táncolásra a kialakított tér, megközelíthető-e tömegközlekedéssel vagy csak autóval esetleg csak gyalog. Ezen szempontok végiggondolása után a szervezésnél figyelembe kell venni azon vendégek segítését is, akik a helyszín miatt nem tudnának a párral ünnepelni (szállítás, akadálymentesítés, stb.).

Vacsora vagy táncos mulatság?

Át kell gondolni azt is, hogy csak egy közös vacsorát tervez a pár a szertartás után vagy táncos mulatság is lenne a programban. Csak vacsora esetén olyan helyet kell keresni, ahol a meghívott vendégek elférnek kényelmesen. Persze a helyszín kiválasztását befolyásolja, hogy helyből szeretné a pár az ételt vagy máshonnan hozatni; hogy milyen tálalási és kiszolgálási formát szeretne (svédasztal, hidegtál, vagy többfogásos vacsora). Ha táncolni is szeretne a pár, olyan esküvői helyszínt kell választani, ahol van elég hely az evésre, beszélgetésre és a táncparkettnek is.

A végleges döntés előtt érdemes ezeket a szempontokat átgondolni, hogy tényleg olyan helyszínt válasszon a jegyespár, ahol az elképzeléseiknek megfelelő esemény szervezhető meg, így a nagy nap örökre emlékezetes lesz a számukra.


Tippek, Esküvői helyszín
Dátum: 2019-08-27
Programozás könyv
PR kategóriák