Fontos a telefonon tárolt adatok védelme?

Ha valaki az adatmentésről beszél, akkor legtöbb esetben mindenki a számítógépekre gondol. Pedig nem csak ott vannak adatok. Nagyon sok ember használja a telefonját nap mint nap, és rengeteg adat keletkezik ezeken a készülékeken. Képek, videók, jegyzetek, üzenetek, kontaktok. Sok esetben fontosabbak ezek az információk a tulajdonosnak, mint maga a telefon. Vajon akkor ezeket miért nem mentik le az emberek?

Fontos a telefonon tárolt adatok védelme?

Intelligens adattárolás az okos pendrive segítségével

A telefonokon tárolt adatok ugyanolyan fontosak, mint amiket a személyi számítógépeken tárolunk. Nagyon sokan tudomást sem vesznek erről, és csak akkor gondolnak rá, amikor már elvesztek az üzleti partnerek adatai. Komoly feladat a telefonos adatok biztonságának garantálása, hiszen az Európai adatvédelmi törvény (GDPR) is foglalkozik vele. Szerencsére vannak olyan cégek, akik kifejlesztettek olyan okos pendrive megoldásokat, amit csak a telefonhoz kell kapcsolni a töltő aljzaton keresztül, és máris lementhetőek a fontos adatok. Így ha bármilyen meghibásodás vagy adatvesztés következtében szükség lenne a személyes vagy üzleti adatokra, akkor sincs probléma, hiszen a visszaállítás percek alatt megtörténik.

Az egyik ilyen gyártó a Quazar, amely Android és IOS operációs rendszerhez is fejlesztett ilyen okos pedrive megoldást. A termék segítségével könnyen és gyorsan menthetőek és visszaállíthatóak az adatok bármilyen szakértelem nélkül. A különleges eszköz segítségével másolhatóak, tömöríthetőek, sőt még nyomtathatóak is az adatok. Az adatmentést egy erre a célra kifejlesztett applikáció végzi, amit akár ujjlenyomatos védelemmel is el lehet látni, így maximálisan megfelel a GDPR által előírt adattárolási szabályoknak is. Ezekben az okos eszközökben többféle beépített csatlakozó is található, így az adatok hordozhatósága miatt sem kell aggódni.


Tippek, Üzleti partnerek
Dátum: 2019-03-20
Programozás könyv
PR kategóriák