Mi az a Föld órája?

Földünk nagyon intenzíven ki van használva az emberiség által, és sokszor megfeledkezünk, hogy mennyi mindent köszönhetünk neki. Éppen ezért találta ki a Természetvédelmi Világalap (WWF), hogy minden évben márciusban emlékezzünk meg a Földről, és kapjon egy órát, amikor az emberek visszavesznek a felesleges energiafogyasztásból.

Mi az a Föld órája?

Magyarország is aktívan részt vesz a mozgalomban

A Föld órája nagyon népszerű mozgalom a világban és a magyarok is aktívan részt vesznek benne – tudtuk meg a legnépszerűbb üzleti hírportál szerkesztőjétől. Az esemény minden év márciusának utolsó hetében zajlik, az óraátállítás előtti estén. Ilyenkor nagyon sok nagyvárosban lekapcsolják a felesleges lámpákat és elektromos berendezéseket, amelyek nem létszükségesek a város üzemeltetéséhez. Ezzel is energiát spórolunk a jövő nemzedékének. Nem tűnik soknak, de ha minden város megteszi ezt, elég sok energiát lehet megspórolni, nem is beszélve arról, hogy ez egy világszintű rendezvény.

Magyarország nagyobb városai, mint például Nyíregyháza, Debrecen, Győr, Budapest, Tatabánya is részt vesznek benne. Tatabányán például a Vértes hegylánc tetején álló Turul emlékmű kivilágítását kapcsolták le 2019-03-30 20:30-21:30 között. Budapest több híres épületének díszkivilágítását is lekapcsolták ebben az időben. Külföldön is nagy sikere van a dolognak, például Párizsban a híres Eiffel torony kivilágítását szokták lekapcsolni, de a Samsung gyáróriás is áramtalanította a legnagyobb kijelzőit és reklámfelületeit. A mozgalom évről évre nagyobb, és egyre többen csatlakoznak hozzá.

A Föld lakosai otthonukban is megtehetik ezt, hiszen nem csak ezen az egy napon, hanem az év minden napján oda kellene figyelni a feleslegesen bekapcsolva hagyott készülékek áramtalanítására. Ilyenek például a tv, nyomtató, laptop és még sok olyan készülék, amiknek nem feltétlenül kellene bekapcsolva lenniük, amíg alszunk.


Kaleidoszkóp, Üzleti hírportál
Dátum: 2019-03-22
Programozás könyv
PR kategóriák