Mit kell tudnia egy modern munkahelynek?

Rengeteg cikket lehet olvasni arról, hogy a mai fiatalságnak már teljesen más a felfogása a munkahelyekkel kapcsolatban. Ma már egy munkáltatónak sokkal több mindenre kell figyelnie, ha azt szeretné, hogy a cége vonzó legyen a fiatalabb munkaerő számára is. De vajon mik azok az elvárások, amiknek meg kell felelni?

Mit kell tudnia egy modern munkahelynek?

A legfontosabb szempontok a választás során

Az egyik legfontosabb változás, hogy nem csak a pénz számít. Ma már sokak számára nagyon fontos, hogy értelme is legyen annak, amit csinál. Valami olyan tevékenységet, aminek haszna van, és nem csak időkitöltés a célja. Kellenek rövid- és hosszútávú célok, amikért érdemes küzdeni. Nem csak a célok elérése, de a saját fejlődés is kiemelten fontos, hiszen a tudás az, mi nem vész el, amivel a legjobban gazdagodhat egy alkalmazott egy munkahelyen. Fontosak a jó üzleti tanácsok, céges tréningek, és az önképzés lehetősége is.

Lehetőséget kell biztosítani a hierarchiában való feljebb lépésre, de úgy, hogy a valódi munkakör megmaradjon, hiszen a legtöbb esetben a szeretett munkakör háttérbe szorul és a magasabb szintlépés több megbeszéléssel, tárgyalással és olyan munkával jár, ami mellett nem jut elég idő arra a munkakörre, amiért alapvetően a céghez került az alkalmazott. Van, aki örül ennek, de sokan nem. Érdemes ezt is szem előtt tartani, és úgy kialakítani a céges ranglétrát, hogy mindenki megmaradhasson annál a munkakörnél, amit szeret, de közben kitartó munkája is értékelve legyen.

Ha a cég vezetői a vállalat számára a profit termelését tűzték ki fő célul és nem fektetnek energiát a társadalmi felelősségvállalásba, akkor elbúcsúzhatnak a mai korra jellemző tudatos és felvilágosult alkalmazottaktól. Szinte elengedhetetlen, hogy a nagy cégek tevékenysége valami jónak legyen a forrása, segítse a rászorulókat és óvja a környezetünket. Büszkeséggel és megnyugvással töltheti el a munkavállalókat, ha tudják, hogy olyan helyen dolgoznak, ami egy picit is jobb hellyé teszi vagy próbálja tenni a világot.


Tippek, Üzleti tanácsok
Dátum: 2019-04-15
Programozás könyv
PR kategóriák