Szövegírással a linképítés is hatékonyabb

Nem minden linképítő csapat egyforma. Mindenkinek megvannak a maga bevált szokásai, és nem szívesen vetnek be új dolgokat. Pedig a keresőoptimalizálás pont arról szól, hogy folyamatosan változtatni kell a weboldalon és az optimalizálási szabályokon a siker érdekében.

Szövegírással a linképítés is hatékonyabb

A weboldalon elhelyezett szövegek mindennél fontosabbak

Ma már a Google első számú rangsorolási tényezője a weboldal szövegezése és tartalma. Nagyon fontos, hogy olyan optimalizált szövegírás szükséges a tartalmak összeállításakor, amely minden fontos tényezőt figyelembe vesz. Ilyenek például:

  • a kulcsszavak
  • a kulcsszósűrűség
  • a képek neve, attribútumai (alt, title)
  • az oldal főcíme
  • az oldal URL-je
  • a szöveg hossza

Sokan csak beleugranak a linképítésbe, és nem is törekednek arra, hogy a linkek minőségi tartalomra mutassanak. Ez így helytelen. Ha csak a főoldalt vagy más nem releváns aloldalt linkelnek, akkor sokkal több linket kell vásárolni, és az egész folyamatnak is mesterségesebb íze lesz, amit ha kiszagol a Google, akkor több kára lesz, mint haszna.

Nagyon fontos, hogy első lépésben a weboldalt kell rendbe tenni. Ki kell alakítani a szükséges releváns aloldalakat, azokat úgy kell összerakni, hogy mindenben megfeleljenek az éppen érvényben lévő optimalizálási szabályoknak. Ha ezek megvannak, csak akkor lehet nekifogni a linképítésnek és a többi marketing feladatnak.

Ha a feladat túl nehéz, vagy nincs rá elegendő idő, akkor érdemes szakemberekhez fordulni, akik gyorsan és magabiztosan készítenek optimalizált szövegeket. Érdemes nekik egy támpontot adni, és úgy rájuk bízni a feladatot, hiszen akkor olyan szöveg keletkezik, ami tükrözi a vállalkozást és az olvasók számára sem lesz ellentmondás. A fenti szabályok betartásával garantált, hogy a siker nem marad el.


Seo, Optimalizált szövegírás
Dátum: 2019-03-27
Programozás könyv
PR kategóriák